Japansk hjernebetændelse

Sygdommen og dens symptomer

Japansk hjernebetændelse er en alvorlig virusinfektion, der spredes af myg. I de fleste tilfælde er symptomerne fraværende eller ganske milde (feber, hovedpine), men nogle udvikler meningitis, hjernebetændelse og andre alvorlige komplikationer.

Selvom det kun er en lille procentdel af infektionerne, der udvikler sig til sygdommen, er dødeligheden hos patienter, der bliver syge med japansk hjernebetændelse ganske høj, op til 30 %. Sygdommen kan også medføre permanente neurologiske skader.

Vaccination

Rejsende skal sørge for tilstrækkelig beskyttelse mod japansk hjernehindebetændelse, da vaccinationen ikke er en del af det nationale vaccinationsprogram. Tal med din læge eller vaccinationsklinik, om du bør vaccineres ved rejse.

Anden beskyttelse

I endemiske områder kan risikoen for infektion reduceres, for eksempel ved hjælp af insektmidler, tøj og myggenet behandlet med permetrin. Især børn skal være tilstrækkeligt beskyttet mod infektion.

Forekomst

Sygdommen forekommer i Asien, i nogle egne særligt i regntiden, Forekomsten af virussen varierer meget fra region til region og fra år til år.

Smittekilde

Myg.

Tal med din læge eller vaccinationsklinik, om du bør vaccineres.

Book tid