vaccineportalen.dk

Rejsemål og relevante vaccinationer

Find information om rejsevaccinationer for netop dit rejsemål og få oplysninger om, hvordan du kan beskytte dig mod risici på rejsen. Kontakt din læge eller vaccinationsklinik for at høre mere om vaccination og dækning.

Rejsemål

Hvor går rejsen hen? Se populære rejsemål nedenfor eller søg på andre destinationer i søgefeltet til venstre

Sygdomme som kan forebygges med vaccination eller malariamedicin

Hepatitis A

Hepatitis A også kaldet smitsom leverbetændelse, er en akut smitsom leversygdom, der skyldes en virus. Vaccination mod hepatitis A er ikke en del af det nationale vaccinationsprogram.
Læs mere

Hepatitis B

Hepatitis B er en leverbetændelse som følge af virusinfektion – potentielt alvorlig og kronisk. Hepatitis B er udbredt i store dele af verden.
Læs mere

Difteri

Difteri er en bakterieinfektion. Giftstof produceret af bakterien kan beskadige nerverne og hjertemusklen. Kombinationsvaccinationer, som også virker mod difteri, er en del af det nationale børnevaccinationsprogram.
Læs mere

TBE - Tick Borne Encephalitis (flåtoverført hjernebetændelse)

TBE er en virussygdom, der overføres af flåter og kan forårsage en alvorlig hjernebetændelse.
Læs mere

Gul feber

Gul feber er en akut virussygdom, der overføres ved myggestik, og som kan føre til hæmoragisk feber og til dødsfald. Vaccinationen er ikke en del af det nationale vaccinationsprogram.
Læs mere

Japansk hjernebetændelse

En alvorlig virusinfektion, der overføres via myggestik som kan være dødelig. Vaccinationen er ikke en del af det nationale vaccinationsprogram.
Læs mere

Kolera

En bakteriesygdom, der kan forårsage alvorlig diarré. Spredes nemt gennem forurenet vand og mad. Vaccinationen er ikke en del af det nationale vaccinationsprogram.
Læs mere

Malaria

En alvorlig, endog livstruende febersygdom, som forårsages af malariaparasitter og spredes via myg. Der kan anvendes forebyggende behandling med malariamedicin.
Læs mere

Meningokoksygdomme

Meningokoksygdomme kan forekomme hos personer i alle aldre, men udbrud ses især blandt børn og unge.
Læs mere

Rabies (hundegalskab)

En virussygdom, som påvirker centralnervesystemet og i sidste ende forårsager hjernebetændelse og død. Rabies overføres via et smittet dyrs spyt. Vaccination mod rabies er ikke en del af det nationale børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Stivkrampe

En sygdom, der forårsages af en infektion med en bakterie, der normalt findes i jord. Kombinationsvaccination, som også gælder mod stivkrampe, er en del af det nationale børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Tuberkulose

En smitsom og potentielt dødelig bakteriesygdom, der er udbredt i hele verden.
Læs mere

Tyfus

En alvorlig bakterieinfektion, der kan spredes gennem inficeret mad eller drikke.
Læs mere