vaccineportalen.dk

Det er vigtigt at blive vaccineret

Med vaccinationer kan man beskytte sig mod alvorlige sygdomme, og takket være børnevaccinationsprogrammet forekommer en lang række sygdomme nu sjældent i Danmark. Når du rejser uden for Danmarks grænser, kan det være relevant at blive vaccineret mod sygdomme, der ikke er omfattet af det danske børnevaccinationsprogram. I denne vejledning får du oplysninger om sygdomme, der kan forebygges med vaccination.

Kontakt din læge eller vaccinationsklinik for at få gode råd om vaccination.

Sygdomsoversigt
Rejserelaterede sygdomme
Børnevaccinationsprogrammet
Voksenvaccination, ikke rejserelateret
Difteri

Difteri er en bakterieinfektion. Giftstof produceret af bakterien kan beskadige nerverne og hjertemusklen. Kombinationsvaccinationer, som også virker mod difteri, er en del af det nationale børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Fåresyge

Fåresyge er en virussygdom, hvor symptomerne omfatter feber, hovedpine, manglende appetit og smertefuld hævelse af spytkirtlerne under ørerne, enten i den ene side eller i begge sider, med deraf følgende hævelse i kæberegionen.
Læs mere

Sygdomme forårsaget af haemophilus-bakterien

Et antal sygdomme, såsom meningitis, strubelågsbetændelse og lungebetændelse er forårsaget af haemofilus-bakterien.
Læs mere

HPV infektioner (human papillomavirus infektioner)

Infektion med HPV (human papillomavirus) er den vigtigste årsag til udvikling af livmoderhalskræft. Vaccination er en del af det danske børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Kighoste

En yderst smitsom bakteriesygdom med symptomer som luftvejsinfektion og alvorlige hosteanfald. Vaccinationen er en del af det nationale vaccinationsprogram for børn.
Læs mere

Mæslinger

En smitsom virusinfektion, som starter med symptomer på luftvejsinfektion og medfører udslæt overalt på kroppen. Sygdommen kan have et alvorligt forløb. MFR-vaccination (mod mæslinger, fåresyge og røde hunde) er en del af det danske børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Pneumokoksygdomme

Pneumokokker er bakterier, der blandt andet kan forårsage alvorlige sygdomme som meningitis og blodforgiftning. Vaccination mod en række pneumokok-typer er en del af det danske børnevaccinationsprogram. Endvidere tilbydes vaccination til personer med særlig risiko for invasiv pneumokoksygdom og til personer fra 65 år, som ikke tilhører en risikogruppe.
Læs mere

Polio

Polio er en yderst smitsom virussygdom, der kan forårsage meningitis og lammelser og være livstruende. Vaccinationen er en del af det danske børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Røde hunde

En smitsom virussygdom, der normalt er mild, men kan være alvorlig for gravide pga. høj risiko for fosterskader ved infektion i første del af graviditeten. MFR-vaccination (mæslinger, fåresyge og røde hunde) er en del af det nationale børnevaccinationsprogram.
Læs mere

Stivkrampe

En sygdom, der forårsages af en infektion med en bakterie, der normalt findes i jord. Kombinationsvaccination, som også gælder mod stivkrampe, er en del af det nationale børnevaccinationsprogram.
Læs mere